Petak 19.08. i subota 20.08. bili su rezervirani za Julijske Alpe💚🍀, ovaj put Škrlatica 2740 m🍀💚 i Luknja 1758 m🍀💚& slap Peričnik.

Do Aljaževog doma smo stigli u petak navečer i prespavali u Šlajmerjevom domu. Nakon kratkog sna 😎 u 5 h ekipa A je krenula put Škrlatice a ekipa B oko 9 h put Luknje.

Jutro je bilo prekrasno i obečavajuće bez ijednom oblačka ali to su ipak Alpe. Obasjani prvim sunčevih zrakama pogledi su bili vrhunski, posebice Triglav i močni Stenar. Nakon 2 i pol sata ekipa A je stigla do bivka 4 gdje je uslijedio kraći odmor, veselja i optimizma nije manjkalo. Krenuči dalje pojavili su se prvi modri oblaci koji su nam dali do znanja da budemo oprezni. Nakon 1:30 h hoda počela je kiša, došavši do sipara nakon kojeg počinju skliske stijene i mokri klinovi morali smo odlučiti vrh ili povratak u dolinu ? Iskustvo govori da nikada protiv prirode i znakova lošeg vremena nije potrebno srljati. Pala je teška, ali iskreno pravovremena odluka da odustanemo od uspona na vrh Škrlatice do kojeg nas je dijelio samo 1h hoda. Ali taj 1 h nas je mogao skupo koštati. Odustali smo i vratili se u dolinu Vrata. Kroz cijelo vrijeme spuštanja pratila nas je kiša i tužni pogledi veličanstvene 6orice😎. Ekipa B je ostvarila svoj cilj i uspješno su se popeli do Luknje te sretno vratili na početnu točku. U povratku smo posjetili slap Peričnik koji je isto čudo prirode. Uglavnom opet smo vrhunski uživali i shvatili da će nas vrh Škratice dočekati i iduće godine 👣👣👣🍀💚

#nabregnabregnabregvuzeleniraj